Tema Förr och Nu

Oj vad det är intressant att arbeta med förr i tiden. Vi läser om Sverige för 100 år sedan. Vi ser Barnens århundrade, filmer om olika årtionden från 1900-talet till 2000.

Vi har redovisar olika tidskort som vi satt in på vår tidslinje. Vi fyller på vår Tidsvägg allt eftersom vi arbetar. Det blir många intressanta reflektioner när vi lyssnar till varandras redovisningar och kopplar ihop det till min egen. Förr gick man inte så länge i skolan! Skola på lördagar?! Yrke flottare vad är det? Ja vi lär oss massor.

Vi har också haft med oss gamla saker. Tänk att vi fått se och känna på pengar från 1890-talet. Kolla också nyckeln, snusdosan, kameran! Vi har läst i åk 2:s läsebok från 1930-talet. Vi har tittat på bilder från gamla Älvsbyn. Hur Storgatan såg ut, vilka affärer/hus vi kan känna igen som finns kvar idag.

Haspelrulle och drag, ransoneringskort, bödelstaxa från 1700-talet (det var spännande)och gamla pengar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *